Introducció a la música romàntica i als nacionalismes

Avui hem parlat de que no tenim massa informació sobre la música que es va produir després dels grans compositors alemanys i austríacs: Bach, Mozart i Beethoven. Hi han altres noms, de compositors posteriors, com Tchaikovsky o Dvôrak, però ens sònen molt menys que els anteriorment anomenats.

Hem suposat el que ha pogut passar a la història de la música des de Beethoven fins als nostres dies, i hem deduït que evidentment, la música orquestral ha hagut d’evolucionar, tal i com passa a la història de la societat: els sistemes de govern canvien i la societat es transforma.

Hem fet esta reflexió després de jugar al “Poison Rhythm”, i hem explicat que la música posterior a Beethoven (de la qual ell ja en formava part), és la música romàntica. De seguida el terme ens ha sonat a pel·lis romàntiques, d’amor, però en música en diferent. En música el romanticisme és nostalgia, anyorança i recreació en llegendes i històries que moltes vegades ens evoquen mons de fantasia i personatges fantàstics que es mesclen amb la gent del món real, com el Trencanous de Tchaikovsky.

Així, hem vist este vídeo: la dansa rusa Trépak, on els ballarins peguen uns espectaculars salts i tenen els passos de ball característiques de les danses russes. El podeu tornar a veure ací:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *