Visita a l’Auditori: Tchaikovsky i Albert Guinovart

Podeu veure perfectament, tal i com vam escoltar a l’Auditori, que la música d’estos dos compositors és ben diferent. Ací podeu veure les diferències:

Romanticisme - Música contemporània

Us deixo alguns exemples de la música d’estos compositors.

Albert Guinovart. Autor de la música de pel·lícules oscaritzades, ha cursat els seus estudis a Londres i a Helsinki, i ha voltat per tot el món oferint concerts i realitzant estrenes de les seues obres. Ha viatjat per Japó, Nova Zelanda, Estats Units, Amèrica del Sud i moltíssimes altres capitals de tot el món. La seua música, si escolteu i tanqueu els ulls, us sonarà a música “cinematogràfica”, ja que és un compositor que està molt acostumat a escriure música per a cinema, i sol mesclar ritmes desacompassats i moderns a la música orquestral.

La seua carta de presentació: “I love melody”

La seva obra: “Four elements: EARTH”

Tchaikovsky. Este compositor pertany a l’època del Romanticisme musical. Això no vol dir que sempre s’escrivien músiques d’amor, sinò que els compositors buscaven transmetre els sentiments i emocions que emanaven de la natura mitjançant la música. Normalment utilitzaven cançons i música tradicional dels seus països. Per exemple, la part de la simfonia que vam escoltar té una cançó tradicional
rusa que es diu “la balalaika”. A classe escoltarem la cançó tradicional i una part de la 4a simfonia i de seguida voreu el paregut.

Per ací per la pàgina, millor us fico un altre exemple que a més, voreu que perdura en el temps, perquè es continua interpretant en la nostra època. Es tracta d’una de les danses del ballet “El Trencanous”. La dansa es diu “Dansa de la fada de sucre”, i voreu tres versions: una ballada, per una ballarina professional (perquè es tracta d’una peça de ballet), una altra versió que va fer Disney, animada, i la darrera, una versió recent que van interpretar un grup vocal que a mi m’agrada molt: els Pentatonix.

One thought on “Visita a l’Auditori: Tchaikovsky i Albert Guinovart

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *