Zona famílies

estudiarflauta

 

Durant els primers dies de classe, i sobretot al primer trimestre, ens centrarem molt en la postura corporal, per a què aquesta sigue correcta. Sobretot, cal que els alumnes es fixen en estes quatre coses:

  • La postura de l’esquena i les cames: per a estudiar flauta cal que estiguen ben asseguts. No és recomanable que estudien flauta al sofà, és preferible que ho facen en una cadira, que pot ser la del lloc on normalment estudien i fan els deures. L’esquena ha d’estar recta i les cames han d’estar descreuades.

captura-de-pantalla-2016-11-19-a-las-15-09-48

  • La postura dels braços: cal que els colzes estiguen ben colocats, ni molt oberts ni molt tancats, i que la flauta estiga colocada en diagonal, fent un angle de 45º més o menys respecte la línia del cos.

captura-de-pantalla-2016-11-19-a-las-15-09-08

  • La posició de les mans: la mà esquerra sempre es posa a la part superior de la flauta, i la mà dreta a la part inferior. És molt important que es respecte esta posició i tant se val si l’alumne és dret o esquerrà a l’hora d’escriure.

captura-de-pantalla-2016-11-19-a-las-15-09-16

  • La posició de la boca: cal que s’agarre la flauta amb la boca per la part més estreta, apenes per la punta, perquè així es controla millor l’aire que s’ha de tirar.

captura-de-pantalla-2016-11-19-a-las-15-09-24


Hem parlat a classe de tota la feina que fa el nostre cervell quan toquem un instrument. Realment, és un molt bon entrenament mental, ja que tocar un instrument (el que sigue) fa funcionar tant la part lògica del cervell com la part artística. Esta imatge resum tot el que hem parlat a classe:

Per això, la millor manera d’estudiar la flauta és simplificant, fent fàcil esta feina del cervell, començant des d’un primer pas, molt fàcil, i anar afegint les altres feines progressivament. Penseu en mirar la imatge a continuació quan ho necessiteu, sobretot si a l’hora d’estudiar no recordeu bé els passos:


Advertència per a estudiar a casa!

Cal que estudien les cançons de flauta mirant la partitura, nota per nota, sense tindre apuntat el nom de les notes a baix. D’esta manera ens acostumem realment a llegir les notes del pentagrama, d’altra manera ho estarem fent incorrectament. Tingueu-ho en compte a l’hora d’estudiar, ja que és molt important respectar la manera de llegir la música.