Ja sabeu que hem explicat a classe que este trimestre hem fet diverses tipologies d’activitats: hem cantat cançons a diverses veus, ens hem estrenat amb la flauta, hem fet (i enregistrat) un conte amb efectes de veu i hem repassat alguns continguts de llenguatge musical.

Per a acabar el trimestre farem una xicoteta repassada a alguns continguts mitjançant un control, però ja sabeu que la nota d’este control no serà més que una part de la nota general de l’àrea de música. Per això ens centrarem només en els següents continguts:

  • Els instruments de percussió i la seua classificació
  • Les notes de l’escala pentatònica

Instruments de percussió

Els instruments de percussió són aquells que necessitem colpejar, rascar o entrexocar per a produir so. Estos dies ja hem parlat de com classifiquem els diferents instruments de percussió, i hem parlat dels que poden fer les notes de l’escala i els que no poden. Mireu este esquema per a tindre-ho clar:

Captura de pantalla 2015-12-02 a las 20.36.15

Els instruments de so determinat estan construits amb la intenció de que puguen fer notes de l’escala musical. Encara així, hem notat a classe que el so dels instruments amb altura indeterminada no és sempre el mateix: a vegades entre dos instruments iguals amb diferent tamany, l’altura també varia, i un tambor més gran sòna més greu, mentre que un xicotet sòna més agut.

Si voleu escoltar diferents instruments de percussió, mireu esta animació. No en feu massa cas de la classificació inicial que fan dels instruments de percussió perquè això ho vorem més avant. De moment, ens quedem amb la classificació segons l’afinació, que és la que us eixirà al final. Feu clic en la imatge dels instruments per a vore-la.

Captura de pantalla 2015-12-02 a las 20.50.10
Ací teniu el llibre que tenim a l’aula de música sobre els instruments de percussió:

Captura de pantalla 2015-12-02 a las 20.56.19

Video sobre instruments de percussió